ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2020-21

149391005_404349497208963_8732636717234331974_n

  1. WEBINAR

Ημερ/νια: 19/02

Ώρα: 20:00 – 22:00

Θέμα: «Επικοινωνώντας καλύτερα μέσα στην πανδημία»

Εισηγητής: Δρ. Δημήτρης Φλαμούρης, Συγγραφέας & Απόφοιτος Ψυχολογίας με ειδίκευση στη Θετική Ψυχολογία

Περνάμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση, η οποία έχει πιέσει όλους μας ιδιαίτερα. Οι συγκρούσεις αυξάνονται καθώς η δυσφορία μεγαλώνει, η ψυχική ανθεκτικότητα μειώνεται και η κούραση μεγαλώνει. Οι άμεσες επιπτώσεις στην ψυχική, στη σωματική και κοινωνική μας υγεία, η ψυχική δυσφορία και το αίσθημα της μη συναισθηματικής σταθερότητας και ασφάλειας, που από μικρά παιδιά βιώνουμε και που έχουμε και ανάγκη ως ενήλικες για να λειτουργήσουμε στην καθημερινότητά μας κατά τη διάρκεια της πανδημίας αυξάνονται.

Μέσα από τη διαδραστική συζήτηση θα απαντηθούν πολλά από τα ερωτήματά σας και θα αναλύσουμε τους παρακάτω θεματικούς άξονες:

Πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την αβεβαιότητα της πανδημίας;

Πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτό που έρχεται μετά;

Πώς μπορούμε να επικοινωνούμε καλύτερα με τους δικούς μας ανθρώπους ώστε να διατηρήσουμε τις πολύτιμες σχέσεις μας όσο γίνεται πιο υγιείς;

Πόσο πολύ είναι το δικό σου πολύ;

2. WEBINAR

Ημερ/νια: 05/03

Ώρα: 20:00 – 22:00

Θέμα: « Ανάλυση Ονείρων »

Εισηγητής: Δρ. Ιωάννης Συρίγος,

BSc (Hons), PhD, MBA, MACS (Snr) CP, IP3P

Σπούδασε Computer και Electrical Engineering, με διδακτορικό σε Artificial Intelligence, με διδασκαλία ως ΙΤ manager σε πανεπιστήμια στην Ελλάδα, UK και Αυστραλία.

Τα όνειρα είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής, και ενώ περνάμε το 1/3 της ζωής μας σε αυτά, όχι μόνο δεν τα θυμόμαστε, αλλά και όταν τα θυμόμαστε τις περισσότερες φορές δεν ξέρουμε τι ρόλο παίζουν.

Φόβοι, άγχη, επιθυμίες, απωθήσεις φανερώνονται με μεγαλύτερη ευκρίνεια, καθώς στο όνειρο έχει αναιρεθεί η λειτουργία της λογοκρισίας που ασκεί ο συνειδητός νους κατά την εγρήγορση. Έτσι, «η Ερμηνεία των ονείρων», το κλειδί για την είσοδο στο ασυνείδητο, εμπεριέχει με πολλούς τρόπους όλο το κατοπινό οικοδόμημα της ψυχανάλυσης του Φρόιντ. Επίσης, τονίζει ότι η ερμηνεία των ονείρων είναι η Βασιλική Οδός, που οδηγεί κατευθείαν στο ασυνείδητο, στην πιο σκοτεινή περιοχή της ψυχής, τη γεμάτη ανικανοποίητα πάθη και απωθημένες επιθυμίες.

Ο Χαλίλ Γκιμπράν αναφέρει ότι όνειρα είναι κρυμμένη η πύλη της αιωνιότητας, διασυνδέοντας την αφύπνιση του ανθρώπου με τα όνειρα, κάτι που για χιλιάδες χρόνια μύστες από όλο τον κόσμο δίδαξαν.

Η σημαντικότητα των ονείρων είναι πολλαπλής φύσης και γεννάει πολλές ερωτήσεις. Γιατί έχουμε όνειρα; Πώς μπορώ να θυμάμαι τα όνειρά μου και τι σημαίνουν; Πώς μπορώ να έχω προφητικά όνειρα; Τι συμβαίνει όταν δεν θυμάμαι τα όνειρά μου; Υπάρχουν όνειρα όπου δεχόμαστε βοήθεια και κατευθύνσεις και τελικά σε οράματα και συνειδητές ονειρικές εμπειρίες;

Όπως είπε και ο Ηράκλειτος: «Οι άνθρωποι βαθιά κοιμούνται στον ξύπνιο τους όπως και στον ύπνο τους».

3. WEBINAR

Ημερ/νια: 26/03

Ώρα: 20:00 – 22:00

Θέμα: «Νευρογλωσσικός Προγραμματισμός»
Εισηγήτρια: Τσουλουχοπούλου Βίκυ, Σύμβουλος NLP

Ο Νευρογλωσσικός Προγραμματισμός (NLP) είναι μια ολοκληρωμένη μέθοδος αυτογνωσίας, αυτοβελτίωσης και προσωπικής ανέλιξης σε όλους τους τομείς, δοκιμασμένη τα τελευταία χρόνια σε ολόκληρο τον κόσμο από εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους με εκπληκτικά αποτελέσματα.

Η μέθοδος του NLP σου δίνει τα εργαλεία σε συγκεκριμένο χρόνο να μάθεις να διαχειρίζεσαι τη ζωή σου και να πετυχαίνεις αποτελέσματα για σένα και το περιβάλλον σου μέσα από τα δικά σου “θέλω” χρησιμοποιώντας συγκεκριμένα σχήματα λόγου και συμπεριφορών. Αλλάζεις τον εσωτερικό σου μηχανισμό ο οποίος προκαλεί τη λύπη ή τη χαρά, το φόβο ή το θάρρος, την ισορροπία ή την ανισορροπία κ.λ.π. ανταποκρινόμενος/η σε συγκεκριμένα ερεθίσματα. Το αποτέλεσμα είναι ότι πλέον δρας και κινείσαι με γνώμονα τις δικές σου επιθυμίες και στόχους αποκτώντας την αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση που είναι απαραίτητη για την επίτευξη κάθε στόχου μικρού ή μεγάλου.

Πού απευθύνεται ο Νευρογλωσσικός Προγραμματισμός;

Σε όποιον θέλει:

  • να πετυχαίνει τους προσωπικούς, οικονομικούς και επαγγελματικούς στόχους.
  • να απαλλαγεί́ από περιοριστικές συμπεριφορές που μέχρι τώρα τον τραβάνε πίσω
  • να νιώθει ότι βρίσκεται σε αρμονία με τον εαυτό του και να επικοινωνεί́ καλυτέρα με τους γύρω του
  • να δημιουργεί́ δυνατές, βαθιές σχέσεις
  • να αποκτήσει αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση
  • να πάρει τη ζωή στα χέρια του
  • να αποδίδει στο μέγιστο των ικανοτήτων του
  • να ελέγχει τον τρόπο που σκέφτεται, αισθάνεται και ενεργεί.